Onze volkstuinen in de kas

 

Verbouw je eigen groenten, fruit en andere gewassen.

Groente en fruit zijn het lekkerst als je ze zelf kweekt. Het is een ware smaak sensatie én het geeft veel voldoening. Zelf ons eten verbouwen, terug naar de basis, dat is waar het bij ONZE om gaat. Heeft u altijd al een eigen moestuin gewild? Ga dan bij ons het avontuur aan!

ONZE kas

Het grote voordeel van kweken in een kas is dat het groeiseizoen verlengt. De grond in de kas warmt in de lente sneller op en blijft in de herfst langer warm. Hierdoor kunt u eerder en ook langer oogsten. De grond werkt als warmte buffer als de lucht afkoelt. In de winter kan het in de kas wel vriezen, maar omdat er geen wind door de kas waait, blijft de temperatuur altijd behaaglijker dan buiten en kunt u het hele jaar rond groenten kweken en oogsten!

Wat zijn de voordelen van een volkstuin bij ONZE?

  1. Verser dan vers: Met onze volkstuinen onder glas kan je elke dag genieten van verse en gezonde groenten. Niets is lekkerder dan het eten van een tomaat die net geplukt is uit jouw eigen tuin.

  2. Goed voor de gezondheid: Zelf groenten kweken is niet alleen leuk en lekker, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Je weet precies wat er in jouw groenten zit en hoe ze zijn gegroeid.

  3. Duurzaamheid: Door zelf groenten te kweken draag je bij aan een duurzamere samenleving. Je hebt geen plastic verpakkingen meer nodig en je vermindert jouw ecologische voetafdruk.

  4. Economisch voordelig: Het kopen van groenten in de supermarkt kan duur zijn, vooral als je kiest voor biologische en lokale producten. Door zelf groenten te kweken bespaar je geld en het is nog leuk om te doen ook.

  5. Gezelligheid: Bij onze volkstuinen onder glas is er altijd wel iemand in de buurt om een praatje mee te maken en ervaringen uit te wisselen. Samen tuinieren zorgt voor gezelligheid en verbinding met de gemeenschap.

Hoe start u een volkstuin in de kas?

Wilt u graag starten met een volkstuintje in Onze kas, maar weet u niet goed waar te beginnen? Dan helpen wij u graag! Onderstaande instructievideo’s leggen precies uit welke stappen u moet ondernemen als u net start met een volkstuin in de kas. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u natuurlijk ook altijd het team aanspreken om uw vraag te beantwoorden!Groente kweken in de kas

In het voorjaar en in de zomer zijn de temperaturen in ONZE kas tropisch. Daardoor kunt u veel verschillende exotische gewassen kweken, zoals aubergine, antroewa, kousenband, bita wiri, sopropo en amsoi. Maar ook tomaten, komkommers en paprika’s doen het uitstekend!

 

In de winter gaat het kweken en oogsten volop door. Denk bijvoorbeeld aan bladgroenten zoals sla, spinazie, amsoi en paksoi. Ook kolen, zoals bloemkool, broccoli en spitskool doen het goed in de koudere maanden. Benieuwd welke groenteplantjes u in welke periode moet planten? Dan kunt u altijd langskomen bij onze maandelijks workshops voor ONZE tuinders!

ONZE kracht

Alle gewassen in onze kas in Almere groeien op de vruchtbare kleigrond van de voormalige Zuiderzee. Om deze grond gezond te houden, is het in de kas niet toegestaan om chemische groei- of bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wij omarmen natuurlijke bestrijding door het creëren van een prettige leefomgeving voor nuttige insecten.

 

 

Daarnaast staat ONZE voor samenhorigheid en gezelligheid. Wij bieden professionele begeleiding bij het opstarten van uw eigen moestuin, maar ervaring leert dat de tuinders onderling ook veel kennis en ervaringen uitwisselen. Dit is heel waardevol en zorgt voor een goede sfeer in de kas.

 

 

Uw eigen volkstuin

De volkstuintjes in onze kas zijn er in verschillende formaten. De kleinste tuintjes zijn zo’n 15 m2, een perfect maatje als u een beginnende tuinder bent! Grotere tuinen zijn ook beschikbaar. Elke tuin is voorzien van een watertappunt. Heeft u vragen over welk formaat tuin het beste bij uw situatie past? U bent van harte uitgenodigd om dit met ons te bespreken!

Kom vrijblijvend langs voor een rondleiding

Kom zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur vrijblijvend langs voor een rondleiding.
Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken, bel met Ron van Zwet: 06-51 52 65 86. Of stuur een e-mail naar info@onzevolkstuinen.nl